דף הביתתפריטיםקייטרינגגלריית תמונותאירועיםכתבו עלינוצור קשרEnglish Menu
דור העתיד - השף עמרי מקנב / רוית שם-טוב
 
פסטיבל היין והקולינריה ירדן וינטג' מתקיים השנה ב-14 למאי (לאחר הפסקה של 5 שנים) במתחם יקב רמת הגולן שבקצרין ובכרמי היקב. השנה נבחר לאירוע הקונספט "יוצרים את העתיד הבא שלנו". במסגרתו הוזמנו שפים צעירים ומבטיחים לעמוד במרכז הבמה הקולינרית של הפסטיבל בנוסף לסדנאות יין שידונו בהיבט העכשווי והעתידי של יצירת היין בישראל וביקב רמת הגולן.
  
במסגרת הקונספט "יוצרים את העתיד שלנו" ישתתפו כ-60 שפים צעירים, מהמסעדות והמוסדות הקולינריים המובילים בישראל. צעירים שסומנו כמי שיובילו את עולם הקולינריה הישראלי בשנים הבאות, וזאת הזדמנות מעולה לראיין אחד מהשפים הצעירים הללו: עמרי מקנב, אשר בשנתיים האחרונות מנהל את המטבח של אחת המסעדות האהובות עליי -"פופינה". 
 
מתי התחלת לבשל?
"בגיל 16 אחי היה מלצר ב"בוקה גרני" של השף רונן דברת בלוך וסידר לי עבודה כשוטף כלים. אחרי שנה עברתי לבצע הכנות במטבח. בשירות הצבאי בצנחנים עניין הבישול נעצר, אבל התשוקה המשיכה לגדול. אחרי הצבא נסעתי לשיקגו, שם הקולינריה מאוד מתפתחת והתחלתי לעבוד במטבח. חזרתי לארץ, עשיתי קורס ב"תדמור" ועבדתי שנתיים "בקבלייר" הירושלמית. שם נוצרה ההיכרות עם אוראל קמחי, השף של "פופינה". 
אחרי נסיעה של שלושה חודשים לפירנצה לעבוד במסעדת פירות ים משפחתית, "איל גוצ'יו", מקום דינמי, עם תפריט שהשתנה מידי יום, חזרתי ארצה לשנתיים וחצי ב"הרברט סמואל". משם נכנסתי לשותפות בבר "מלכי", שלימדה אותי המון על ניהול ועבודה עם לקוחות. אז אוראל הגיע עם ההצעה להיות חלק מההקמה של "פופינה" (עוד לפני שידענו מה יהיה שמה), וכאן התחלתי לפני שנתיים כמנהל המטבח."
 
מה המשמעות של "הדור הבא של השפים" בעינך? 
"זהו דור שיביא עניין והתלהבות. הדור הבא צריך להיות זה שעונה לפנטזיות הקולינריות של קהל הסועדים."
 
מה עם מקום משלך?
"אני רואה את זה קורה, אבל בעתיד."
 
מה יהיה אפשר לצפות מהמטבח שלך?
"לא בחובה דברים שהחך הישראלי רגיל אליהם. אבל אשמח להרגיל לדברים חדשים, כמו בשר ודגים ביחד. ולדעתי גם לצמחונות וטבעונות, אפשר לתת כאן מענה עם אפקט. "
 
בעידן של מדיות חברתיות, איפה ניתן למצוא אותך ?
"אני בעיקר באינסטגרם. עוקב אחרי לא מעט שפים מהעולם וכך נפתח לעולם חדש."
  
מי השף/מסעדה אליהם אתה שואף בעבודתך? 
Alinea בשיקגו. מדובר במסעדת 3 כוכבי מישלן. השף והבעלים שלה Grant Achatz הוא אדם מיוחד וחדשני. יש לו גם בר קוקטיילים מולקולריים, שם בוחרים מנה ראשונה, עיקרית וקינוח והכל בקוקטיילים."
 
מה אתה הכי אוהב לאכול?
"השילוב של בשר ופסטה."
 
מה לא תאכל לעולם?
"אני אוכל הכל". 
 
מה הדבר הכי מוזר שאכלת?
"מח של דג, במסעדה יפנית בשיקגו. הטעם לא שונה מטעמו של דג". 
 
עכשיו אני סקרנית לטעום את מה שעמרי יכין במהלך הפסטיבל.